Maximaal resultaat uit uw vacatureplaatsingAls u tijd investeert in het plaatsen van een vacature, wilt u hieruit maximaal resultaat halen. Onderstaande tips helpen om een maximaal aantal (kwalitatieve) reacties op uw vacature te krijgen.

Deel uw vacature op Social Media


Beschikt u over Social Media-kanalen? Plaats dan vooral een link naar uw vacature op VacatureDirect.nl (bijvoorbeeld op Twitter of Facebook). Niet alleen bestaat de kans dat één van uw volgers solliciteert, ook is de kans aanwezig dat uw volgers de vacature op hun beurt gaan delen.

Dit betekent ook dat er een zekere “buzz” rond uw vacature op VacatureDirect.nl ontstaat (één bericht op Social Media kan al helpen). De vacature zal hierdoor hoger gaan scoren in zoekmachines, hetgeen opnieuw een positief effect heeft op het bereik dat u met uw vacature weet te generen. Een prachtig sneeuwbaleffect!
Uiteraard kunt u ook zonder uw vacature te delen prachtige resultaten behalen met VacatureDirect, zie bovenstaande tip als een optimalisatie.

Een aantrekkelijke bedrijfsomschrijving


Besteed aandacht aan het zorgvuldig omschrijven van uw bedrijf. Veel geschikte kandidaten zullen al een baan hebben, en zoeken goede redenen om over te stappen. Een prettige werkomgeving is daarbij erg belangrijk. Vermeld dus duidelijk waarom het leuk / leerzaam / etc. is om bij uw bedrijf te werken.

Indien mogelijk: vermeld een concreet salaris


Kandidaten blijken bij het scannen van de vacatures veel aandacht te besteden aan de verschillende salarissen. Is er een concreet salaris of een salarisindicatie (in euro’s) bekend, vermeld dit dan zeker!

Vermeld secundaire arbeidsvoorwaarden


Wat biedt uw bedrijf naast het genoemde salaris? Vermeld naast primaire ook secundaire arbeidsvoorwaarden. Informatie over doorgroeimogelijkheden, te volgen trainingen, etc.!

CV plaatsen

Plaats nu gratis uw CV bij Nationale Vacaturebank en word gevonden door werkgevers.

CV plaatsen >

Nieuwe vacatures

Ontvang nieuwe vacatures per e-mail! Schrijf u in voor de vacature-alert.

Stuur mij vacatures >


We maken gebruik van cookies om uw ervaring op de site te verbeteren. Doorgaan houdt in dat u akkoord gaat met het gebruik van onze cookies. Meer informatie